Skip to main content
Please wait...

SAD podržavaju reforme u oblasti obrazovanja u Kantonu Sarajevo

(16, Feb 2011)

U Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo upriličen je sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Ambasade Sjedinjenih država u BiH: Todd D. Anderson, zamjenik sekretara Ambasade, A. Sunshine Ison, ataše za obrazovanje i kulturu, Amel Fako, pomoćnik za vojnopolitička pitanja te ministar obrazovanja i nauke KS, dr. Emir Suljagić.
 
Na sastanku se razgovaralo o saradnji između Ministarstva i Ambasade u domenu obrazovanja i nauke, stipendiranju studenata te reformi cjelokupnog obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.
 
Predstavnici Ambasade su istakli kako je njihov i prioritet ambasadora Patricka Moona podrška mladima i obrazovanju u Kantonu Sarajevo i BiH. Napomenuto je da će Ministarstvo obrazovanja i nauke KS imati punu podršku Ambasade SAD u reformama koje slijede.
 
"Razgovarali smo i o mogućnostima stipendiranja bosanskohercegovačkih te programima koji će omogućiti stranim studentima da masovnije studiraju u Kantonu Sarajevo. Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji sa četiri privatna i jednim javnim univerzitetom te zaključaka sa današnjeg sastanka, radićemo na privlačenju stranih studenata u Kanton Sarajevo. Zadovoljstvo nam je imati podršku Sjedinjenih država u reformi obrazovnog sistema", izjavio je dr. Emir Suljagić, ministar obrazovanja i nauke KS.