Skip to main content
Please wait...

Ministrica Hota-Muminović i predsjedavajući Đozo obišli radove u OŠ "Hasan Kaumija": Cilj nam je omogućiti kvalitetnu radnu atmosferu učenicima i nastavnicima

(16, Aug 2023)

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović  i predsjedavajući Opštinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetili su danas Osnovnu školu "Hasan Kaimija". 

Povod današnje posjete bio je obilazak radova na sanaciji krova škole, za koje je ovo resorno ministarstvo izdvojilo novčana sredstva u ukupnom iznosu od 95.000 KM. Krov škole je bio zastario i nije imao niti toplotnu, a niti zvučnu izolaciju, već je prokišnjavao, zbog čega je bilo neophodno što prije izvesti sanaciju.

"Zahvaljujem direktorici, osoblju i roditeljima ove škole koji kontinuirano ulažu dodatne napore kako bi omogućili kvalitetnu radnu atmosferu u školi za učenike i sve uposlenike. Naša obaveza je osigurati im najbolje uslove kako bi nastavili postizati uspjehe, te tako pridonijeti napretku naše zajednice. Kroz ovakve angažirane napore, gradimo čvrste temelje za budućnost”, istakla je ministrica Hota-Muminović.

Cijelim tokom agresije na naš glavni grad i državu ova škola je bila na prvoj liniji odbrane Sarajeva. Predsjedavajući Đozo upravo je jedan od branitelja sarajevskih naselja s te linije. U školi je danas sreo i svoje saborce - nastavnike i tehničko osoblje, zbog čega su svi akteri današnjeg obilaska prisustvovali historijskom času i sjećanjima iz prve ruke. Na njegovu inicijativu je i došlo do realizacije ovog značajnog projekta.

U prethodnom periodu za ovu školu Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je nabavilo 13 računara za potrebe informatičkog kabineta, dok je u 2022. godini izvršilo javnu nabavku 15 novih diskova za unapređenje već postojećih računara, te omogućilo sanaciju toaleta sredstvima u iznosu od 15.000 KM.

"Nabavka računarske opreme je dio projekta Ministarstva za unapređenje i informatičku edukaciju naših učenica i učenika u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo", podsjetila je ovom prilikom ministrica Hota-Muminović.