Skip to main content
Please wait...

Potpisan okvirni sporazum za izvođenje građevinskih radova i pružanje građevinskih usluga za pripadnike braniteljske populacije

(22, Aug 2023)

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas s predstavnikom firme Senigor d.o.o. Sarajevo Sadatom Begićem Okvirni sporazum o izvođenju građevinskih radova i pružanju građevinskih usluga za pripadnike braniteljske populacije sa područja Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Riječ je o 17 korisnika koji su ostvarili ovo pravo u skladu sa Javnim pozivom, te propisanim zakonskim uslovima.

Kako je naglasio ministar Osmanović, potpisivanjem današnjeg sporazuma nastavlja se stambeno zbrinjavanje pripadnika braniteljske populacije.

"Zadovoljstvo mi je što i u 2023. godini možemo da konkretnim radovima pomognemo rješavanje stambene problematike pripadnika braniteljske populacije, odajući im i na ovaj način priznanje za sve što su učinili za domovinu. Ministarstvo za boračka pitanja kontinuirano i dalje radi na poboljšanju uslova života naših pripadnika, te će i u narednom periodu biti realizovani projekti s tim ciljem", kazao je ministar Osmanović.

Iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju ovog Okvirnog sporazuma izdvojeno je 233.657,19 KM, dok je krajnji rok za izvršenje radova 31. decembar 2023. godine.