Skip to main content
Please wait...

Ministrica Hota-Muminović: Projektom "Akelius Digital Language Course" unapređujemo odgojno-obrazovni proces

(22, Aug 2023)

Obuka "Akelius Digital Language Course", namijenjena nastavnicima i nastavnicama koji predaju engleski jezik u trećim, četvrtim i petim razredima osnovnih škola Kantona Sarajevo, kao i onima koji predaju njemački jezik, počela je danas.

U obraćanju prisutnim, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović izrazila je svoju iskrenu zahvalnost prema predstavnicima UNICEF-a, koji se u januaru ove godine obratio resornom ministarstvu s ciljem odobrenja implementacije ovog projekta koji je danas i zvanično zaživio.

"Ovaj projekt snažno potvrđuje da svi sudionici, u partnerstvu s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, zajedno s Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja, te s podrškom UNICEF-a, imaju moć unaprijediti odgojno-obrazovni sistem i pružiti djeci i učenicima u Kantonu Sarajevo bolje i savremenije pristupe učenju i podučavanju. Škola mora biti konkurentna agresivnoj industriji zabave, hedonizma i konzumerizma. To postižemo stalnim inovacijama u nastavnom procesu. Na taj način vlastitim primjerom podstičemo učenike na aktivizam, razvoj kreativnog i kritičkog mišljenja i samopouzdanja", istakla je ministrica Hota-Muminović.