Skip to main content
Please wait...

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KS ZA REKONSTRUKCIJU I OPREMU KABINETA BIOLOGIJE, HEMIJE I FIZIKE U OSNOVNIM ŠKOLAMA ULOŽILO JOŠ 3,9 MILIONA KM

(25, Mar 2024)

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović prisustvovala je danas sastanku direktora osnovnih škola povodom rekonstrukcije i opremanja kabineta za biologiju, hemiju i fiziku, a u cilju unapređenja infrastrukture u školama i stvaranja boljih uslova za učenike i uposlenike.

“U narednom periodu, kao i u protekle tri godine, nastavit ćemo neumorno ulagati u naše škole. Tako  ulažemo u našu djecu. U opremljenim i rekonstruisanim kabinetima za prirodne nauke - za biologiju, hemiju i fiziku, nastavnici će odgojiti i edukovati naše buduće naučnike. Od izuzetnog značaja je da se djeci i njihovim nastavnicima pruže najbolji uslovi za učenje, prenošenje znanja i uzajamni rast”, izjavila je resorna ministrica.

Sastanku su prisustvovali direktori 37 osnovnih škola, koje broje više od 20.000 učenika. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje ukupno je za rekonstrukciju i opremu kabineta biologije, hemije i fizike, na području Kantona Sarajevo, u drugoj fazi uložilo 3.911.000 KM.

Radi podsjećanja, u prvoj fazi navedenog projekta, u 2022. i 2023. godini, iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je oko pet miliona KM, od toga četiri miliona KM na opremu kabineta za 25 škola i milion KM na investiciono održavanje kabineta biologije, hemije i fizike u 18 škola.

Implementator projekta u prvoj fazi bio je UNDP. Ovo je druga, završna faza projekta nakon koje će 66 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo dobiti opremljene kabinete za biologiju, hemiju i fiziku.

Slika