Skip to main content
Please wait...

Sigurnost i zaštita učenika

Psihofizičko zdravlje djece, prosvjetnih radnika i preporuke struke: Reforma obrazovanja, autonomija i jačanje kompetencija nastavnika su ključni

(29, Aug 2023)

"Dobrobit djece/učenika i prosvjetnih radnika - predstavljanje rezultata istraživanja o psihofizičkom zdravlju s preporukama", naziv je konferencije koja se održava danas, u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS. O rezultatima istraživanja govorili su brojni stručnjaci iz oblasti zdravstva i obrazovanja, te članovi akademske zajednice, u okviru panela koji se održavaju cijeli dan.

Odmah nakon zaprimljenih dojava o navodno postavljenoj „improviziranoj eksplozivnoj napravi“ u nekoliko osnovnih škola konkretnim smjernicama reagovalo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS

(28, Mar 2023)

U jutarnjim satima određeni broj osnovnih škola su putem e-mail-a, zaprimili dojavu o navodno postavljenoj „improviziranoj eksplozivnoj napravi“ u prostorijama škola.

Odmah po saznanju škole su poduzele mjere kako bi učenici i prosvjetni radnici sigurno napustili prostor u i oko škola. U školama se nalaze direktori/direktorice, kao i predstavnici Uprave policije Kantona Sarajevo.

PRIRUČNIK za organizaciju i realizaciju odgojno-obrazovnog procesa u okolnostima pandemije COVID-19

(16, Jul 2021)

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović formirala je Koordinaciono tijelo za izradu Priručnika za organizaciju i realizaciju odgojno-obrazovnog procesa u okolnostima pandemije COVID-19 i imenovala šest ekspertnih grupa koje su ponudile odgovore na ključna pitanja vezana za realizaciju nove nastavne godine, a kako bi se naredna školska godina dočekala što spremnije i bila provedena u boljim uvjetima rada te na najbolji mogući način učenicima i nastavnicima bio osiguran povratak u školske klupe.

Subscribe to Sigurnost i zaštita učenika