Skip to main content
Please wait...

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KS OSIGURALO 500.000 KM ZA NOVI JAVNI POZIV

(3, Jun 2024)

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osiguralo je dodatna sredstva iz budžeta Kantona Sarajevo za nove projekte, ukupne vrijednosti od 500.000 KM. S tim u vezi, 24. maja, 2024. godine objavljen je Javni poziv za podnošenje prijava udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata/aktivnosti iz sljedećih oblasti:

 

- Programa/projekata/aktivnosti za djecu i mlade do 19. godine života u ukupnoj vrijednosti od 150.000 KM,

 

- Programa/projekata/aktivnosti u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini u ukupnoj vrijednosti od 50.000 KM i

 

- Programa/projekata/aktivnosti iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života u ukupnoj vrijednosti od 300.000 KM.

Tim povodom, ministrica Naida Hota-Muminović naglasila je da Ministarstvo za odgoj i obrazovanje sad već u kontinuitetu uspješno sarađuje s nevladinim sektorom:

„Prethodne godine prijavili su se kvalitetni projekti i programi, koji su se pokazali veoma korisni za naše učenike i društvo u cjelini. Prošlogodišnji uspjeh u realizaciji projekata i programa smo shvatili kao znak da ove godine trebamo proširiti Javni poziv. Uključili smo aktivnosti za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života, za šta je iz Budžeta obezbijeđeno dodatnih 300.000 KM“, izjavila je resorna ministrica Hota-Muminović.

Javni poziv otvoren je do 8. juna 2024. godine.

Više informacija moguće je pronaći na: https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/javni_oglasi/javni-pozivi-za-podnosenje-prijava-udruzenja-i-neprofitnih-organizacija-za

Slika