Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA HOTA - MUMINOVIĆ UČESTVUJE NA 20. SVJETSKOM OBRAZOVNOM FORUMU U LONDONU, NAJVEĆEM SVJETSKOM OKUPLJANJU MINISTARA OBRAZOVANJA

(21, May 2024)

Na poziv državne sekretarke za obrazovanje u Vladi Velike Britanije Gillian Keegan, a u organizaciji British Council-a u Bosni i Hercegovini, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović učestvuje na 20. svjetskom obrazovnom forumu koji se održava od 19. do 22. maja 2024. godine u Londonu. 

U okviru najvećeg svjetskog skupa ministara za obrazovanje, na kojem u ovoj godini sudjeluje 120 ministara iz 114 država svijeta, ministrica Hota-Muminović problematizirala je značaj reforme obrazovanja.

NOVI USPJESI: MATEMATIČARKE IZVANREDNIM REZULTATIMA DAJU PRIMJER VRIJEDNOSTI KOJIMA TEŽIMO KAO DRUŠTVO

(17, May 2024)

Na 13. evropskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke (EGMO 2024), održanoj  u Gruziji proteklog mjeseca, učenica Asja Ćatić osvojila je srebrenu medalju, učenica Emina Hasanbegović bronzanu medalju, dok su počasne pohvale osvojile učenice Sara Smajić i Ilma Čeljo. 

Tim povodom, danas su ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović ugostile bosanskohercegovački olimpijski tim, njihove lidere Zenana Šabanca i Amara Kurića, te profesoricu Senadu Kalabušić. 

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO: VIŠE OD ČETIRI MILIONA KM ZA MODERNIZACIJU ŠKOLA U KANTONU SARAJEVO

(14, May 2024)

Iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo potvrdili su da uskoro počinje realizacija devet kapitalnih infrastrukturnih projekata u četiri osnovne i četiri srednje škole na području Kantona Sarajevo, za što su namijenjena finansijska sredstva u iznosu od 4.285.450 KM. 

Subscribe to